Dzisiaj podrzucam Wam przepis na bardzo smaczną zupkę marchewkową z koperkiem. To jedna z ulubionych zupek Helenki, a robię ją na bazie zupki jarzynowej z poprzedniego wpisu – klik.
Składniki na dwie porcje:
- marchewki
- mała pietruszka
- mały ziemniak
- 1 cm pora
- żółtko jajka
- koperek
- kropelka oleju roślinnego
Na początek myjemy i szatkujemy wszystkie warzywa i umieszczamy je w pojemniczku do gotowania na parze.
W Babycook’u gotujemy warzywa około 15 minut. W garnku około 20 minut. W tym samym czasie gotujemy na twardo jajko.
Do ugotowanych warzyw dodajemy jajko oraz krople oleju i miksujemy.
Następnie dodajemy umyty wcześniej koperek i ponownie blendujemy.
Zupka jest gotowa!
Smacznego!
Różowy Babycook Beaba – tutaj
Łyżeczka 8+ Beaba – tutaj
Mata Care Bears Ezpz – tutaj
Śliniak Lassig Little Chums – tutaj