Zupka marchewkowa z koperkiem

 

Dzisiaj podrzucam Wam przepis na bardzo smaczną zupkę marchewkową z koperkiem. To jedna z ulubionych zupek Helenki, a robię ją na bazie zupki jarzynowej z poprzedniego wpisu – klik.

 

 

Składniki na dwie porcje:

  • marchewki
  • mała pietruszka
  • mały ziemniak
  • 1 cm pora
  • żółtko jajka
  • koperek
  • kropelka oleju roślinnego

 

Na początek myjemy i szatkujemy wszystkie warzywa i umieszczamy je w pojemniczku do gotowania na parze.

W Babycook’u gotujemy warzywa około 15 minut. W garnku około 20 minut. W tym samym czasie gotujemy na twardo jajko.

Do ugotowanych warzyw dodajemy jajko oraz krople oleju i miksujemy.

Następnie dodajemy umyty wcześniej koperek i ponownie blendujemy.

Zupka jest gotowa!

Smacznego!